| посещения | | Питай кмета тук - коментара | Мобилна версия

Служители на Районното управление на МВР в Нови пазар заловиха обявен за общодържавно издирване и жена за кражба на автомобил

На 26.06.2018 г. в село Преселка в хода на проведени оперативно-издирвателни мероприятия служители на РУ Нови пазар са задържали 55-годишния М.М. с настоящ адрес в същото село.

М.М. е обявен за общодържавно издирване през април 2017 година във връзка с влязла в сила ефективна присъда „лишаване от свобода“ в размер на 3 месеца за престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК / управление на МПС след употреба на алкохол с концентрация в кръвта над 1,2 ‰/. На основание чл. 72, ал.1 от ЗМВР е задържан за срок до 24 часа и е предаден на служители от ОЗ „Охрана“ за конвоирането му до местата за лишаване от свобода.

На 26.06.2018 г. в РУ Нови пазар е получено съобщение от 25-годишна жена, че за времето от 22:00 часа на 25.06.2018 г. до 07:00 часа на 26.06.2018 г. противозаконно е отнет ползвания от нея лек автомобил „Фолксваген“, с шуменска регистрация, паркиран на ул. Васил Априлов в град Нови пазар.

В хода на организираните издирвателни мероприятия от служители на РУ Нови пазар около 14:00 часа на 26.06.2018 г. край град Нови пазар на път (III-701) Нови пазар – Тодор Икономово е спрян лекия автомобил. Установено е, че е управляван от 19-годишния Е.Е. от град Нови пазар. При извършената проверка с техническо средство е установено, че управлява МПС след употреба на наркотици (амфетамин и метаамфетамин). На основание чл. 72, ал.1, т.1 от ЗМВР е задържан за срок до 24 часа.

Работата по започнатото досъдебно производство продължава под надзора на прокурор от Районна прокуратура Нови пазар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За още новини, харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Реклама

Тук може да е твоята реклама!

Медия 60 ТИЯТ ГРАД Ви предлага уникална възможност за осъществяване на комуникация с вашите потенциални клиенти.

Как? Клик и виж!
Спестете 10% при резервация в Booking.com през нашия сайт. Тук и сега!

Booking.com

Още новини в снимки
Powered by WordPress | Theme Designed by: T-Mobile - Black Friday | Thanks to coupons - Sprint, amazon - coupons and Amazon - Black Friday