Полиция

Служители на областната дирекция в Шумен ще се погрижат да осигурят спокойствието на жителите в областта преди и по време на Великденските празници

През четирите почивни дни ще има засилени мерки за сигурност, целта на които е да осигурят сигурността на гражданите, обществения ред и безопасността на движението. Полицейски служители са провели срещи с представители на църковните настоятелства. Заострено им е вниманието при наличие на хора със съмнително поведение, съмнителни моторни превозни средства, паркирани около храмовете и съмнителен багаж да подават сигнал в съответните дежурни части към полицейските управления. Служители на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ извършват проверки в храмовете на територията на областта. Провеждат се инструктажи и са дадени указания за действия при възникване на инцидент.

Припомняме на гражданите да се пазят от джебчии. Тези, които ще отсъстват от домовете си през празничните и почивни дни да заключат дома си и да не оставят отворени тераси и прозорци. Съобщете на съседите си, че ще отсъствате и ги помолете да бъдат по-бдителни. Ако забележат непознати или хора със съмнително поведение да подадат незабавно сигнал на телефон 112.

В малките населени места ще се проведат полицейски операции за недопускане на престъпни посегателства. Препоръчваме на стопаните да бъдат внимателни и предпазливи при контакти с непознати, които се представят за търговци. ОДМВР – Шумен, призовава водачите да спазват Закона за движение по пътищата.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *