След смъртта, какво и на кого?

Преди време публикувахме материал по тази тема “Животът след смъртта? Не, няма начин!“, а днес ще я доразвием още малко.

Смъртта е неизбежен завършек на живота. Вероятно всеки поне веднъж си е задавал въпроса дали съществуването на човека продължава и след физическата му смърт.

Отговора е кофти, но здравия разум на необременените и чисти мозъци го приема. Обратно на тях, религиозно заразените и податливите на манипулация отричат реалността, макар и понякога да се съмняват.

И така, какво остава от нас след края на земния ни живот?

Не че ще има друг!

С няколко изречения и обобщено със сигурност ще оставим всичко материално, движимо и недвижомо имущество, дългове или капитали на близките си. А ако нямаме такива все някой ще се намери да се погрижи за всичко това.

Живота ще си продължи и без нас, близките ще потъгуват, но и ще си разпределят трупаното от вас, ако сте им оставили нещо и сте били добър скаперник.

Не чакайте да се озовете на смъртното си легло, за да осъзнаете смисъла на живота и важната роля, която трябва да играете в него.

Хората обикновено се опитват да изживеят живота си отзад напред – прекарват дните си в усилия да получат нещата, от които ще се почувстват щастливи, вместо да проявят достатъчно мъдрост и да осъзнаят, че щастието не е място, където стигате, а състояние, което създавате.

Нали!

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *