СК „Стихия” със сребърни и бронзови медали от последните ДП по карате киокушин

При огромен интерес преминаха Държавното първенство по карате киокушин за деца (до 8 г. и до 10 г.) и Държавното първенство за юноши и девойки – младша и старша възраст. Двата шампионата под егидата на Българска карате киокушин федерация се проведоха успешно в град Шумен.
Общо 384 каратеки от цялата страна се впуснаха в битките. При най-малките представители в това бойно изкуство се записаха 152 каратеки от 26 клуба. При 12-14 годишните, юношите и девойките старша възраст участие взеха 232 каратеки от 28 клуба.

От СК „Стихия” – Нови пазар взеха участие Християн Николаев и Теодор Ангелов. При юноши старша възраст Християн спечели сребърен медал в категория +80 кг. На финала загуби от националния състезател от Първомай, след съдийско решение. За Теодор това беше първо състезание в клас А и се представи изключително добре срещу състезател от Шумен който стана и шампион в категорията до 60 кг.


При децата участие взеха Виктория Миленова, Иван Видев и Мирослав Янчев. Иван и Мирослав играха в много тежка категория и загубиха своите срещи, след съдийско
решение. Виктория спечели бронзов медал при момичетата. На полуфинала тя загуби от шампионката в категорията, след много оспорвана среща с няколко продължения.

Близо 90 участници от 25 български клуба се състезаваха в Държавното първенство за мъже, жени и ЮДМВ на 24.10.2020 г.
Събитието се състоя в Стара Загора, като организаторите от Българска Карате Киокушин Федерация бяха взели всички противоепидемични мерки за провеждането на форума.

На това състезание спечелихме два сребърни и един бронзов медал. Габриела Николова при девойки младша възраст спечели бронзов медал. Първата си среща спечели с ипон, срещу състезателка от Варна. На полуфинала загуби от своята противничка от Велико Търново, която стана шампион в категорията и спечели купа за най-техничен състезател,
при девойките. В срещата за трето място тя спечели след съдийско решение.

При жените участие взе Виктория Наскова, която игра финал в по-тежка категория и това и попречи да спечели златен медал.
Николай Емилов спечели сребърен медал при мъже до 80кг. Първата среща я спечели с ипон, срещу състезател от Самоков. На финала игра срещу състезател от Първомай и след много оспорвана среща с две продължения загуби, след съдийско решение.

Благодарност за подкрепата изказаха треньорите сенсей Теодор Георгиев и семпай Христо Нанков.

Благодарим на г-н Георги Георгиев – кмет на Община Нови пазар за оказаното съдействие и подкрепа, отборът ни да може да участва в тези състезания.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Avatar

РЕКЛАМА, ОНЛАЙН МАГАЗИН, ФИРМЕН САЙТ


Новото поколение продуктова реклама!


Изработка на фирмен сайт, онлайн магазин или банер реклама - ние сме вашият партньор.