| посещения | | Питай кмета | Контакти | За реклама | Архив | Мобилна версия

Скок на учителските заплати от 1-ви септември

Правителството плaнира заплащането на учителите да се повиши с около 15%. Това каза в Пловдив министърът на образованието и науката Красимир Вълчев

Ангажимент в управленската програма на правителството е до края на мандата, в 4-годишен период, постигане на двойно увеличение на учителските заплати.
Първата крачка за това ще е още от 1 септември, когато плaнираме заплащането на учителите да се повиши с около 15%. Това каза в Пловдив министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

Въпрос за финансово-разпределителни формули в системата са планираните допълнителни стимули за привличане на преподаватели в малките населени места. Това е необходимо за предоставянето на равен достъп до качествено образование, чрез осигуряване на добри и мотивирани учители във всяка точка на мрежата от училища и детски градини.
По думите му допълнителни стимули за привличане на преподаватели в отдалечeни населени места ще е възможно през януари 2018 г.

В отговор на въпроса дали ще бъдат закривани училища, министър Вълчев каза, че преструктурирането на училищната мрежа е инициатива на местните власти. Средствата, които се дават като дoбавка за постоянни разходи на училището, тези които не зависят от броя на учениците, и които се разпределят на общинско ниво, ще се предоставят от държавния бюджет и това ще ограничи стимулите на общините да оптимизират училищната мрежа.

Той изрази мнение, че в почти всички общини мрежата от учебни заведения е достигнала предела си на оптимизация.
Според Красимир Вълчев новият екип на Министерството на образованието и наука ще бъде готов следващата седмица. Той ще има трима зам.-министри, които ще бъдат определени в коалиционния формат.

Вълчев пое поста на образователен министър на 41-годишна възраст и стана най-младият ни просветен министър от началото на демокрацията.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За още новини, харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Реклама

АВТОСЕРВИЗ "ДЕСНА" 2013 ООД гр.Нови пазар

Ремонт на ходова част и подготовка за технически преглед. Нови гърнета.
Монтаж и баланс на гуми. Смяна на масла. Полиране на фарове и спирачни дискове.

За контакти: Недялко Неделчев,
тел: 0878701532

Тук може да е твоята реклама!

Медия 60 ТИЯТ ГРАД Ви предлага уникална възможност за осъществяване на комуникация с вашите потенциални клиенти.

Как? Клик и виж!
Спестете 10% при резервация в Booking.com през нашия сайт. Тук и сега!

Booking.com

Още новини в снимки
Powered by WordPress | Theme Designed by: Verizon - Black Friday | Thanks to coupons - Verizon, sprint - coupons and Amazon - Black Friday 2016