Синдикатите и МБАЛ-Шумен се споразумяха

След близо месец преговори синдикалистите от КНСБ и КТ „Подкрепа“ и ръководството на МБАЛ Шумен намериха обща позиция за исканото увеличениe на заплатите и подписаха споразумение. От 1 април лекарите в болницата получават 40 лв. увеличение към основните си възнаграждения, а медицинските специалисти ще вземат 20 лева повече месечно към заплатите си. Споразумението ще бъде в сила до края на годината.

“Това е много по-малко от очакваното, защото с тази добавка не достигаме отраслово споразумение на национално ниво. Но донякъде решихме да проявим разбиране, че в момента финансовото състояние на заведението е такова и това може да си позволи ръководството”, заяви Соня Върбанова от КТ „Подкрепа“.

Увеличението ще струва на болничния бюджет по 15 хиляди лева месечно.

“Удовлетворява ме постигнатото съгласие. Приходите за 2016 година са по-малки от основна дейност от предходните 2 години. Общият брой на преминалите болни и показателите за използваемост са по-занижени с предходните периоди”, каза управителят на болницата д-р Атанас Атанасов.

Той посочи, че ако приходите в отделенията се увеличат, няма проблем да има още едно увеличение на заплатите.
От синдикатите заявиха, че преговорите за увеличение на трудовите възнаграждения няма да бъдат прекратени, но най-рано те ще бъдат подновени след 3 месеца.

Източник: dariknews.bg
Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *