Полиция

Сигнали и предупредителни протоколи за нарушения на изборите и в Нови пазар

През последните две денонощия по различни канали в ОДМВР Шумен са приети сигнали, по които се извършват проверки за евентуални нарушения, свързани с политическите права на гражданите и изборното законодателство. Проверки се осъществяват и по преписки получени от Районна прокуратура Шумен.

По всички тях се извършват своевременни действия, като материалите се докладват в прокуратурата.

Получените до момента сигнали се отнасят за населени места от общините Шумен, Никола Козлево, Велики Преслав, Върбица, Венец, Нови пазар и Каспичан.

До момента са съставени 55 предупредителни протоколи на лица, за които има информация, че евентуално биха могли да повлияят на изборния процес или да извършат престъпления против политическите права на гражданите.

През изминалото денонощие от мобилни групи с включени в тях разследващи полицаи, служители на криминална и охранителна полиция са реагирали на 11 сигнала за нарушения и евентуални престъпни деяния против политическите права на гражданите.

Напомняме, че сигнали от граждани, свързани с нарушения на изборния процес могат да бъда подавани денонощно на телефон 112, 054/800588 – дежурен ОДМВР Шумен и 9822232, както и на е-mail адрес izbor@mvr.bg.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.