Avatar

РЕКЛАМА, ОНЛАЙН МАГАЗИН, ТВОЯ РЕКЛАМНА СТРАНИЦА


Новото поколение продуктова реклама - 2020!


Изработка на рекламна страница, онлайн магазин или банер реклама - ние сме вашия партньор.

СЗО свиква извънредна среща заради новия китайски вирус

10 души в критично състояние след заразяване с новия вирус в Китай

Световната здравна организация свиква в утре извънредна среща заради появата на нов вирус в Китай, предаде БТА. Експерти потвърдиха, че т.нар. коронавирус може да бъде предаван от човек на човек. Засега са регистрирани над 200 заразени. Съобщава се за четвърти починал от пневмония като усложнение след вируса.

СЗО ще реши утре дали да обяви международно извънредно положение в сферата на общественото здраве.

Експерти от китайското правителство потвърдиха, че коронавирусът може да бъде предаван от човек на човек. Заразата вече стигна Пекин и Шанхай

Китайските власти потвърдиха за четвърти починал човек от пневмония след заразяване с коронавируса. 200 заразени са в болница, а състоянието на близо 10 от тях е критично.

Притеснително е, че заразени с корона-вируса са били засечени и в градове, където досега заразата не се наблюдаваше. Новата епидемия се появи малко преди празниците за китайската Нова година. Тогава стотици милиони пътуват, за да посетят роднините си.

Световната здравна организация обяви, че най-вероятно вируса е с животински произход. Япония и Тайланд обявиха единични случаи, като държавите в целия Далечен Изток взимат мерки, за да предотвратят разпространението на вируса.

За първи път опасната инфекция е регистрирана в 11-милионния град Ухан.

 

„След избухването на епидемията от пневмония заради новия коронавирус в Ухан, китайските власти незабавно информираха Световната здравна организация, съответните държави, региони и организации, както Хонконг и Макао”, заяви говорителят на Министерството на външните работи на Китай Генг Шуанг.

Вирусът бързо се разпространява. Стигна до столицата Пекин. Два случая вече има в Тайланд и един в Япония. Китайските власти твърдят, че са взели всички необходими мерки за да спрат разпространението.

В групата на коронавирусите влизат повече от 30 вируса, изолирани за първи път през 1965 година. Те могат да провокира увреждане на дихателната система, стомашно-чревния тракт и нервната система и да предизвикат смърт.

Facebook коментари
Твоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *