| посещения | | Питай кмета тук - коментара | Мобилна версия

Серия от земетресения уплаши Албания

Серия земетресения засегна Албания, причинявайки материални щети и паника сред населението.

Според Рапо Ормени от Сеизмологичния институт в Тирана, след първия трус, усетен в 11:02 ч. до 12 ч. са усетени 46 труса с различна сила. По данни на Европейския сеизмологичен център, земетресенията са по-малко, а най-силното е било 4,9 по скалата на Рихтер.

„Първият трус е бил на 31 км северозападно от Тирана, в района на залива Лалзит при Драч, на дълбочина от 10 км. Възможни са и още трусове с по-малка сила, докато земята не се успокои“, каза Ормени.

Поради паниката много граждани са извън домовете си. Институциите не са работели повече от един час, тъй като служителите са били навън, а телефонната мрежа е била прекъсната. Засега няма информация за пострадали, но има доста нанесени щети на сгради.

Земетресението е усетено в Македония, Черна гора и Косово. Албанското министерство на отбраната откри специална телефонна линия, на която гражданите могат да се обаждат за всякаква информация или нужда от помощ.

Източник: dariknews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За още новини, харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Реклама

Тук може да е твоята реклама!

Медия 60 ТИЯТ ГРАД Ви предлага уникална възможност за осъществяване на комуникация с вашите потенциални клиенти.

Как? Клик и виж!
Спестете 10% при резервация в Booking.com през нашия сайт. Тук и сега!

Booking.com

Още новини в снимки
Powered by WordPress | Theme Designed by: here | Thanks to deals - Black Friday, at&t - promo codes and verizon - Black Friday 2016