Свободен Wi-Fi и в Нови пазар от новата година

20 общини от Североизточна България ще получат финансиране на безплатен безжичен интернет на обществени места. Това стана ясно, след като списъкът на одобрените 113 общини от страната беше публикуван на сайта на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Те получават шанс да получат ваучер, който ще покрие разходите за оборудване и инсталиране на точки за Wi-Fi достъп.

Общо 24 общини от региона заявиха желание за финансиране по проекта, който Европарламентът стартира през март тази година. От финансиращия орган поемат ангажимент да плащат за връзката и поддръжката на оборудването, за да предлагат безплатен и високоскоростен безжичен интернет за период от поне 3 години.

Най-много общини са одобрени от област Шумен, където освен областния град, ваучер за безплатен интернет ще получат Нови пазар, Каолиново, Върбица, Велики Преслав, Смядово и Каспичан. В Русенско одобрените общини са Русе, Ветово, Две могили, Борово, Ценово и Иваново. В Разградско спечелилите общини са Завет и Исперих, в Силистренско са Алфатар и Тутракан, а в Търговищко – Антоново, Търговище и Попово.

Източник: Радио Шумен - наш медиен партньор
Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *