Санират сградата на общинска администрация в Нови пазар

Според ръководството, разходите за ток ще намалеят с до 40%

Кметът на Нови пазар Ивайло Камаджиев даде официален старт на дейностите по подобряване на енергийната ефективност на сградата на общинската администрация. Проектът е на стойност 2 572 278 лева, а финансирането е по оперативна програма Региони в растеж.

Предвижда се да бъдат подменена част от покривната изолация, да бъдат ремонтирани стените и настилките в сградата. В сградата ще бъде поставена нова дограма, а стълбищата ще се отделят от коридорите. Ще бъдат подменени електрическата и ВиК инсталации на сградата. Също така ще бъде изградена и нова отоплителна инсталация. Осветителните тела също ще бъдат подменени с енергоспестяващи.

Крайният резултат, който си поставяме чрез този проект, е разходите за ел. енергия на сградата да бъдат намалени с 30-40%. Вярно, че това е амбициозно, но аз съм убеден, че ако всичко бъде извършено както трябва и както е заложено в проекта, наистина ще имаме такива реализирани икономии, каза Ивайло Камаджиев.

Освен отвътре, ще се работи и по фасадата на сградата. Там ще бъде подменена компрометираната облицовка, като ще се запази автентичния вид на кметството, обясни представителят на фирмата изпълнител Румен Караджов.

На първия и петия етаж в сградата вече е започнала работа по саниране на помещенията.
Когато приключим там, ще се преместим в етажите, които не са ремонтирани, а служителите ще влязат в новите помещения, каза Караджов.

Има изготвен график как да се разпредели администрацията и как ще стане преместването по време на целия ремонт, така че да не пречим на строителя, но и да не се нарушава работата на администрацията, посочи Ивайло Камаджиев.

Той допълни, че след като бъде готова сградата, администрацията ще бъде позиционирана основно на първия и втория етаж, а 4 и 5 ще бъдат отделени за архив.

Строителите пък поеха ангажимент ремонтът на кметството да приключи до края на годината.

Източник: dariknews.bg
Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *