КАТ камера

Само за седмица 1157 нарушения на скоростните режими в Шуменско

За седмица в Шуменско са установени 1157 нарушения на скоростните режими.

Контролът по спазване на максимално разрешената в населено и извън населено място беше в рамките на специализирана полицейска операция по линия на ROADPOL.

Най-много нарушения за превишения на скоростта в населено място са установени на територията на РУ- Нови пазар- 247. 227 са установените от сектор „Пътна полиция“ в Шумен, 42 са нарушителите на територията на РУ- Каолиново и трима на територията на РУ- Велики Преслав.

При контрол за спазване на скоростните режими извън населените места са констатирани 638 нарушения, като най-много- 516 са установени в Шуменско. 94 са на територията на РУ- Велики Преслав и по 14 са в Нови пазар и Каолиново.

Най-високите скорости в населено място са установени в Шумен. На 20 април в 22:56 часа водач на лек автомобил Порше Кайен с варненска регистрация е преминал по бул. “Симеон Велики“ със 122 км/ час при разрешени 50. В същото време на същото място водач на лек автомобил Ауди А5 със софийска регистрация е преминал със 114 км/ час. Водачите на двата автомобила ще бъдат лишени от правото да управляват за срок от 3 месеца.

Паричната глоба за водача на поршето ще бъда в размер на 900 лева, а на аудито 800 лева. Най-високата скорост извън населено място е 160 км/ час при разрешени 90. Нарушението е по пътя Шумен- Силистра, близо до разклона за село Хитрино/ участък с концентрация на птп/. На водачът ще бъде наложена глоба в размер на 800 лева.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.