Полиция

РУ- Нови пазар: Кражби на ток, превишена скорост и отново пияни зад волана

Водач на автомобил, който управлявал в нетрезво състояние бил установен в следобедните часове вчера на АМ“Хемус“ край Нови пазар. Патрулен екип от районното управление в града работил по регулиране на движението по магистралата след въведена реорганизация във връзка с възникнал тежък пътен инцидент край село Невша. Пред униформените водач на лек автомобил БМВ 316 с варненска регистрация се ударил в поставен ограничител на пътя. Служителите на РУ- Нови пазар тествали водача Я.А./42г./ от Варна за шофиране след употреба на алкохол. Дрегерът отчел 1, 50 промила в издишания въздух. Не е дал кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар. За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ ал. 1 от НК е образувано бързо производство.

108 нарушения на скоростния режим са установени за по-малко от три часа на пътен участък в гр. Нови пазар. Това се е случило по време на въведената организация и обходен маршрут след тежкия пътен инцидент вчера на АМ “Хемус“. Водачите на автомобилите са „запечатани“ от мобилна камера. Установени са четирима, които превишили максималната скорост с над 50 км/час. „Рекордът“ е поставен от водач на лек автомобил Нисан „Микра“, който преминал през населено място със 106 км/час при ограничение на скоростта 50 км/час. Още трима са водачите, които заради превишение с над 50 км/ час от максимално позволената скорост освен парична глоба ще бъдат лишени от правоспосбност за срок от 3 месеца, както предвижда законът.

Три досъдебни производства за неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа са започнати в РУ- Нови пазар. При извършени проверки вчера – две в село Марково и една в село Жилино било установено, че в частни домове е осъществено нерегламентирано присъединяване към мрежата. По този начин били създадени условия за неправилно отчитане на потребената ел. енергия.

Източник: ОДМВР – Шумен
Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *