РИОСВ – Шумен ще отбележи Световния ден на влажните зони

РИОСВ – Шумен ще организира открити уроци с деца и ученици по повод Световния ден на влажните зони, който ще се отбележи на 2 февруари 2018 г. Експерти от екоинспекцията ще изнесат открит урок на 29 януари 2018 г. на тема „Влажните зони и устойчиво градско развитие“ пред ученици от III ОУ „Димитър Благоев“, Шумен. На 2 февруари 2018 г. екоинспекторите ще посетят и малчуганите от ДГ „Светулка“, Шумен и ще проведат екоурок.

РИОСВ – Шумен кани всички училища, детски градини и екоклубове да се присъединят към отбелязването на екологичния празник с подходящи екоиницитиви! Своите инициативи и снимки можете да споделите във Фейсбук страницата на РИОСВ – Шумен или на е-mail: riosv@riosv-shumen.eu

Световният ден на влажните зони се чества всяка година на 2 февруари, за да се повиши информираността за значението на влажните зони за човечеството и планетата. Темата за 2018 г. е „Влажните зони и устойчивото градско бъдеще“. Целта тази година е да се повиши отговорността за значението на влажните зони в осигуряването на устойчиво градско бъдеще.

Официален сайт на Световния ден на влажните зони : worldwetlandsday.org

Пресцентър РИОСВ – Шумен
тел. 054 856 511
моб. тел. 0888 902 310

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *