РИОСВ – Шумен ще отбележи Европейската седмица на мобилността

По повод Европейската седмица на мобилността, провеждана от 16 до 22 септември, РИОСВ – Шумен организира инициативи съвместно с община Каспичан, Регионална лаборатория към ИАОС, деца и ученици. Tемата на кампанията тази година е „Мултимодалност“, а мотото – „Комбинирай, движи се“.

На 19 септември експерти от инспекцията ще изнесат открит урок в СУ „Васил Левски“ в Нови Пазар. Същият ден ще посетят и детска градина „Калина малина“в града. В ОУ „Княз Борис I“ в Шумен, на 20 септември ще се проведе надпревара с колела, ролери и други забавни игри. По инициатива на община Каспичан на 21 септември ученици от СУ „Панайот Волов“ще посетят Автоматичната измервателна станция за измерване качеството на атмосферния въздух в града.

Европейска седмица на мобилността е кампания на Европейската комисия. Тя се провежда всяка година в периода 16-22 септември. Кампанията дава възможност да се представят алтернативни начини за устойчива мобилност на жителите на европейските градове и да се предизвика промяна на поведението към устойчиво придвижване.
Европейска седмица има за цел да ангажира общинските власти и други организации в търсене на въздействие върху проблемите на мобилността и градския транспорт, както и да подобри общественото здраве и качеството на живот.

Пресцентър РИОСВ – Шумен

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *