РИОСВ – Шумен обявява конкурс за детска рисунка на тема Влажните зони, техните обитатели и водата

РИОСВ – Шумен с конкурс за детска рисунка: „Влажните зони, техните обитатели и водата“

В Международния ден на влажните зони РИОСВ – Шумен обявява конкурс за детска рисунка на тема „Влажните зони, техните обитатели и водата“.

На този ден всяка година в международен мащаб се организират инициативи с идеята да се насочи вниманието на обществеността към важното значение на влажните зони за хората и за планетата. Денят се отбелязва и по повод подписването на Рамсарската конвенция през 1971 г. – глобално споразумение, което се фокусира върху специфичната екосистема на влажните зони, а нашата страна е една от първите, подписала тази конвенция.

Конкурсът „Влажните зони, техните обитатели и водата“ е предназначен за малчуганите от детските градини в Шуменска и Търговищка област, а условието за участие е рисунките да отговарят тематично на поставената идея.

В продължение на един месец (не по-късно от 2 март) те могат да се изпращат на адреса на екоинспекцията или да бъдат донесени на място, придружени с описание от имената на детето-автор, възрастта, детската градина и телефонен номер за обратна връзка.

Експертно жури ще определи трима победители, които ще получат грамоти и награди, а най-добрите творби ще бъдат подредени в изложба в информационния център на екоинспекцията, посветена на Деня на водата – 22 март.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *