Решения от заседанието на общинския кризисен щаб за борба с COVID-19 (01.04.2020г.)

На 01.04.2020 год., се проведе заседание на Общинския кризисен щаб за борба с коронавируса, назначен със Заповед №377/01.04.2020год., във връзка с предприемане на мерки против разпространението на COVID-19.

Вижте решенията, които взе Общинския кризисен щаб за борба с коронавируса:

1.Във връзка с изпълнение на наложените противоепидемични мерки със заповед на министъра на здравеопазването, на входовете на детски площадки и кътове за игра, градинки обособени за отдих и градски паркове да бъдат поставени табели със следния надпис: „В изпълнение на Заповед № РД-01-143/20.03.2020год. на министъра на здравеопазването се преустановяват посещенията на паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места”.

2. Със средства постъпили в дарителската сметка разкрита в подкрепа на Общинския кризисен щаб за борба срещу COVID-19, за нуждите на МБАЛ”Д-р Добри Беров” – Нови пазар, да бъдат закупени следните лични предпазни средства.

3. Да се въведе вечерен час за всички граждани на територията на Община Нови пазар.
Предложението е отхвърлено.

4. Да се изпрати писмо до Регионална здравна инспекция-Шумен с копие до БАБХ-Шумен, за предоставяне на информация, относно извършените контролни действия по спазване на епидемиологичните мерки и предстоящите такива.

По предложение на  кмета Георги Георгиев, средствата събрани от дарителската кампания в подкрепа на Общинския кризисен щаб за борба срещу COVID-19, ще бъдат предоставени на болницата в Нови пазар и специално за предпазни средства на медиците на първа линия, както и за Центъра за спешна медицинска помощ.

Единственото условие, което той постави е пълна отчетност и прозрачност при изразходването на тези средствата, които към 01.04.2020 година са 8 340 лева.

Всички дарители и подробен отчет на изразходваните средства, ще бъдат обявени след края на кампанията.

Изготвен е списък с най-необходимите лични предпазни средства: шлемове – 5 броя, латексови ръкавици- 20 кутии, дезинфенктант – 100 литра, маски хирургични за еднократна употреба – 20 кутии и маски с ниво на най-висока степен на защита – 30 броя.

Във връзка с изпълнение на наложените противоепидемични мерки със заповед на министъра на здравеопазването, на входовете на детски площадки и кътове за игра, градинки обособени за отдих и градски паркове да бъдат поставени табели със следния надпис: „В изпълнение на Заповед № РД-01-143/20.03.2020год. на министъра на здравеопазването се преустановяват посещенията на паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места”.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Avatar

РЕКЛАМА, ОНЛАЙН МАГАЗИН, ТВОЯ РЕКЛАМНА СТРАНИЦА


Новото поколение продуктова реклама!


Изработка на рекламна страница, онлайн магазин или банер реклама - ние сме вашият партньор.