Рецидивист от село Пет могили остава в ареста по искане на Районната прокуратура в Нови пазар

По искане на Районната прокуратура в Нови пазар съдът задържа под стража опасен рецидивист, осъждан 22 пъти, за взломна кражба

32-годишният опасен рецидивист Красимир Ст. от село Пет могили бе задържан под стража от състав на Районния съд в Нови пазар по искане на Районната прокуратура в града, след като бил привлечен като обвиняем за извършена взломна кражба заедно с непълнолетен. Районната прокуратура в Нови пазар е повдигнала обвинение спрямо Красимир за извършено престъпление по член 196, ал. 1, т. 2, във връзка с член 195, ал. 1, т. 3 и 4, във връзка с член 194, ал. 1, във връзка с член 20, ал. 3 и 4 от Наказателния кодекс.

На 26 април 2017 г. Красимир Ст. като подбудител и помагач на 17-годишен младеж от село Пет могили в отсъствие на собствениците от дома им проникнали с взлом и откраднали 11 200 лева. Заподозрян за престъплението бил Красимир, който разкрил пред полицаите, че е действал заедно със 17-годишен младеж от село Пет могили. Непълнолетният, който бил пряк извършител на взломната кражба, бил задържан по-късно, тъй като се укривал. Красимир стоял пред дома, докато 17-годишният търсил пари. След като откраднали 11 200 лева, двамата разделили парите, като по-голямата част взел Красимир Ст.

Откраднатите пари били открити заровени в изоставена постройка край село Пет могили. Иззети са общо 10 400 лева. Там са намерени маска, щанга и лост.

32-годишният Красимир Ст. е осъждан 22 пъти, предимно за кражби и шофиране след употреба на алкохол.
Определението на Районния съд в Нови пазар подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Шумен.

Източник: Апелативна прокуратура – Варна
Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *