Рехабилитират ВиК инфраструктура на Нови пазар с 1 681 654 лева

Рехабилитират ВиК инфраструктура на Нови пазар с 1 681 654 лева

Жанета Панайотова, управител на „ВиК – Шумен” и Ангел Дерменджиев, представител на „Пътстрой – Варна” подписват договорите за рехабилитация и реконструкция на техническата ВиК инфраструктура на Нови пазар.

Договори за изпълнение на рехабилитация и реконструкция на техническата ВиК инфраструктура на град Нови пазар подписаха днес „Водоснабдяване и канализация – Шумен” ООД и „Пътстрой – Варна”, съобщиха от Водното дружество. Проектът ще бъде изпълнен в две ободобени позиции, включващи работно проектиране, строителство, доставка на оборудване и материали и авторски надзор, чиято обща стойност е 1 681 654 лева с ДДС.

Обособена позиция 1 е „Рехабилитация и реконструкция на техническата инфраструктура за водоснабдяване на гр. Нови пазар”. Предвижда се за 696 календарни дни да се изпълни основен ремонт на довеждащ водопровод от НВ 3000 до Нови пазар, чрeз подмяна на 982 м от него с висококачествени тръби от полиетилен с висока плътност. Договорът по тази позиция е на стойност 1 380 226 лева с ДДС.

Обособена позиция 2 е „Ново изграждане на част от канализационна мрежа на територията на гр. Нови пазар и рехабилитация и реконструкция на техническа инфраструктура за канализация и пречистване на гр. Нови пазар”. Ще се реконструира преливник № 6 на главен отвеждащ канал и канализация с дължина 487 м и диаметър 300 мм, които ще бъдат изпълнени с висококачествени материали. Стойността на работата, която трябва да завърши за 522 календарни дни, е 301 428 лева с ДДС.

От страна на ВиК – Шумен договорите по двете обособени позиции подписа управителят Жанета Панайотова, а за „Пътстрой – Варна” -Ангел Дерменджиев.
За изпълнението на този проект, който е част от Интегрирания проект за подобряване на водния сектор на обособена територия, обслужвана от ВиК – Шумен, отново ползваме финансиране по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.”, съфинансирана от Кохезионния фонд на ЕС и държавата. Удовлетворени сме, че с него ще направим още една стъпка в посока осигуряване на съвременни ВиК услуги на територията, обслужвана от ВиК – Шумен и ще решим дългогодишни проблеми на хората и бизнеса в града. Това ни мотивира да продължим да работим за повишаване на удовлетвореността на клиентите и осигуряване на проектно финансиране и за други скъпоструващи обекти за региона ни”, каза Жанета Панайотова, управител на „ВиК – Шумен”.

Източник: 24shumen.com

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.