Ремонтът на Дневния център за деца с увреждания в Нови пазар е на финалната права (видео)

Ремонтът на Дневния център за деца с увреждания „Къщичката” в град Нови пазар е на финалната права. След като бъде завършена, базата ще отговаря на европейските стандарти и ще осигури по-добри условия за предоставяне на социални услуги.

„Подменяме настилки в санитарни помещения, подови настилки в основните стаи – с ламинат. Оформяме оградата на центъра, градинките вътре. Правим едно ново разпределение, което ще даде възможност самата технология при работа да бъде по-удачна и да имаме по-голям ефект.”, обясни Ивайло Камаджиев, кмет на община Нови пазар.

Цялостен ремонт на дневния център досега не е правен. През годините са извършвани само частични подобрения по сградата, посочи Ивайло Камаджиев.

„Когато дойдох тука, вътре имаше 3 деца и 14 души персонал. А сега е пълно, има над 30 деца. Персоналът е по-малко и работи на пълни обороти.”, каза още Камаджиев.

Проектът е по Оперативна програма „Региони в растеж”. Стойността на ремонтните работи в близо 200 хиляди лева, от които около 70 хиляди лева съфинансиране от бюджета на общината.

∗ ∗ ∗

Източник: tvshumen.bg
Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *