Смъртност ковид

Рекорден пик на новозаразени с COVID-19 у нас: 83 за денонощие

83 са положителните проби за коронавирус за денонощие у нас. Изследвани са 1406 проби. 2810 станаха случаите на коронавирус у нас, като от тях 1059 от тях са активни.

52 от новите случаи са от област Смолян, където преди три дни се откри огнище на коронавирус във фабрика в Доспат.

Също повече на брой са новите случаи в София – 14, за област София случаите са 4. В Пазарджик и Разград са по 3. Останалите нови случаи се разпределят: Благоевград – 2; Ловеч – 1; Плевен – 1; Сливен – 1; Стара Загора – 1; Шумен – 1.

Пациентите с доказана коронавирусна инфекция, настанени в лечебни заведения за болнична помощ, са 152-ма. 15 от тях се намират в интензивни структури.

Заразените медицински служители с потвърден COVID-19 у нас са 297.

1587 са излекуваните лица, от тях 39 са заведени на отчет през последните 24 часа.

4 са новите смъртни случая за последните 24 часа, с които починалите лица с коронавирус у нас са вече 164.

Починали са:

Жена на 60 години с пневмония и с придружаващо заболяване диабет;

Мъж на 76 години без придружаващи заболявания;

Мъж на 61 години с пневмония и с придружаващи заболявания, сред които диабет;

Жена на 73 години със сърдечно заболяване.

СЗО предупреди: Ситуацията в света не се подобрява, влошава се

Ръководителят на Световната здравна организация – СЗО призова страните да продължат усилията си да овладеят коронавируса, отбелязвайки, че глобалната ситуация се влошава, съобщават “Ройтерс” и СиЕнБиСи.

“Повече от шест месеца с пандемия това не е време която и да е държава да се отпуска”, коментира генералният директор на СЗО Тедрос Адханом Гебрейесус на онлайн брифинг.

“Почти 7 милиона случая на COVID-19 са докладвани на СЗО и почти 400 000 смъртни случая”, обясни той и добави, че ситуацията в Европа се подобрява, но в световен мащаб тя се влошава.

Повечето хора по целия свят все още са изложени на риск от коронавирусна инфекция и най-голямата заплаха за по-нататъшното разпространение е самодоволството, тъй като масовите събирания се възобновяват в страни по света.

Пандемията се влошава по целия свят. Той коментира, че почти 75% от случаите идват от 10 държави, предимно в Америка и Южна Азия.

“Бих казал, че в момента епидемията в Централна и Южна Америка е най-сложната от всички ситуации, с които сме се сблъсквали в световен мащаб”, заяви д-р Майк Райън, изпълнителен директор на програмата за извънредни ситуации на СЗО.

Въпреки че СЗО е “обнадеждена”, че някои страни имат някакви признаци на подобрение, изследванията показват, че повечето хора все още са застрашени от Covid-19.

“В тези страни най-голямата заплаха сега е самодоволството. Продължаваме да настояваме за активно наблюдение, за да гарантираме, че вирусът не се разпространява, особено след като масовите събирания от всякакъв вид започват да се възобновяват в някои страни.”

Източник: news.bg

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Avatar

РЕКЛАМА, ОНЛАЙН МАГАЗИН, ТВОЯ РЕКЛАМНА СТРАНИЦА


Новото поколение продуктова реклама!


Изработка на рекламна страница, онлайн магазин или банер реклама - ние сме вашият партньор.