жена карантина нови пазар разходи шумен

Расте броят на хората под карантина в шуменско

Близо 150 души в област Шумен са вече под карантина. В събота техният брой по данни на РЗИ-Шумен беше над 100.

Ежедневно в РЗИ се получава информация от граничните пунктове на страната и от общините за пристигащи граждани от страни с потенциален риск. Точно тези лица получават предписания за 14-дневна карантина.
Създаден е работещ механизъм – тези хора се проверяват стриктно от органите на реда и от служители на РЗИ и ако не спазват задължителния карантинен срок, биват санкционирани, уверяват службите.

До този момент продължава да е установено само 1 контактно лице на пациента с регистриран коронавирус, настанен за лечение в МБАЛ – Шумен. Инспектори от РЗИ са изготвили задължително предписание за 14-дневна карантина на лицето, взета му е проба и е изпратена за изследване. По данни на Инфо Шумен, това е жена, близка до 37-годишния мъж.

Продължават проверки за спазването на въведените противоепидемични мерки в област Шумен. Контролните държавни органи, съвместно с инспектори от общините, извършват проверки по детски площадки, паркове, площади и други обществени места за недопускане струпване на хора.

Проверяват се и търговски обекти, и аптеки за недопускане спекулативно увеличаване на цените и за спазване на санитарно-хигиенните изисквания.

От Областния кризисен щаб апелират към всички граждани да оказват съдействие на институциите при изпълнението на техните задължения и усилията, които полагат ежедневно. “Нека всички да бъдем дисциплинирани, отговорни и заедно да преодолеем тази криза”, е призивът на областния управител на Шумен проф. Стефан Желев.

Източник: Инфо Шумен

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *