Радостин Павлов: Честит празник, приятели, синдикалисти, трудови хора, съграждани!

„Скъпи граждани от цяла Шуменска област!
Скъпи трудови хора!
Скъпи синдикалисти!

Нека бъде честит нашият 1 май – Международния ден на труда.
На тази дата в цяла Европа, в целия свят, хора казват силно и гласно че, труда е в основата на човешкото достойнство, той е целостта на личността за всеки един човек, той е постаментът, на който стои цялата цивилизация.

Трудът не е само заплата и работещите не са само колелца в голямата корпоративна машина.
Работещите са майки и бащи, които сбъдват мечтите си за своите деца.Те поемат извънредна смяна в завода, за да помогнат на своя колега.
Те работят, за да спестяват за достойни старини.
Всяка сутрин стават рано и остават до късно, за да са сигурни, че са свършили достойно своята работа.
Тези хора са солта на България и ние в КНСБ никога няма да спрем да се борим за тяхното достойнство.
Днес страната ни е изправена пред неочаквани и много сериозни предизвикателства. Те са изпитание за децата, за нас, хората на труда, те са изпитание и за предприятията и техните собственици и управители, както и за властите в страната. Тази година светът и България ще отбележим празника в нова, извънаредна кризисна ситуация, изискваща социално дистанциране, изискваща много дисциплина и отговорност. Затова нашият празник няма да бъде на прощадите, той ще бъде в самите нас, давайки ни време на преценка и оценка на това как да съхраним достигнатите трудови права и трудови стандарти в колективните трудови договори, за това да осъзнаем силата си в условията на новата реалност.

Отново безработицата, мизерията, бедността, болката, се разширяват и заемат все по-голяма част от нашата действителност. Историята обаче е показала, че заедно, с общи усилия – на синдикати, работодатели и правителство можем да направим живота в държавата малко по-справедлив. Само, когато сме заедно изкачваме тези върхове, които не можем да извървим сами. И точно това честваме на Първи май – денят на солидарността. Заедно, с обединени усилия и споделена отговорност трябва да намерим верните решения – решения взети чрез диалог, с висока експертност и надеждни аргументи. За да я има България! За да живеем и работим тук ние, децата ни и идните поколения!

КНСБ за пореден път заявява категорично, че ще се бори за запазване и утвърждаване в новата реалност на ценностите свобода, солидарност, справедливост и достоен труд. Ще ги защитаваме докрай, мотивирани, единни, непреклонни и ще ги отстоим!

Честит 1 май на вас и вашите семейства.
Честит празник, приятели, синдикалисти, трудови хора, съграждани!“

Радостин Павлов – Общински координатор на КНСБ за Общините Нови пазар и Каспичан

Facebook коментари
Твоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Avatar

РЕКЛАМА, ОНЛАЙН МАГАЗИН, ТВОЯ РЕКЛАМНА СТРАНИЦА


Новото поколение продуктова реклама - 2020!


Изработка на рекламна страница, онлайн магазин или банер реклама - ние сме вашият партньор.