| посещения | | Питай кмета | Контакти | За реклама | Архив | Мобилна версия

Радостин Павлов: Защо?

На 25.12.2016 г стартираха преговорите за КТД в МБАЛ Шумен, на проведените 4 срещи надлежно ни беше обяснено как няма средства за увеличение на заплатите, въпреки, че бяхме входирали предложение с което предлагахме по – висок ръст на колегите от Нови пазар, но в същото време и увеличение за работещите в Шуменската болница, отговора беше същия, няма пари.

Тогава приехме с оглед на това, че изтичаше КТД и че в края на април ще има яснота по отношение на договора с касата, пътеките по които ще се работи и т.н и удължихме с Анекс КТД на МБАЛ Шумен до 30.04.2017 г.

Незнайно защо малко след това научихме от фейсбук, че са увеличени възнагражденията само на работещите в Нови пазар, което нагнети социалното напрежение. Това е нарушение на споразумението, независимо от това, че работодателя има право на индивидуално трудово договаряне и е основен принцип на индустриалните отношения.

Трябва да подчертая, че през едногодишния период в който работниците и служителите от МБАЛ Нови пазар по силата на чл.123 от КТ бяха вече служители на МБАЛ Шумен, не съм спрял и в писма до МТСП и в телевизионни предавания, да твърдя, че по силата на чл.55 ал.2 от КТ, КТД на МБАЛ Шумен се явява заварен за тях и би следвало да се прилага със всичките му договорености за работниците от Нови пазар.

Искам да кажа нещо и за обвиненията за политическа поръчка. Никой, никога не ме е поръчвал!!! В същия тон и аз мога да попитам, защо точно в тази сложна предизборна ситуация се направи това увеличение, а не м.април 2016 г. примерно???

Защо?

Искаме това, което е договорено в КТД на Отрасъл „Здравеопазване“, надлежно регистриран в Главна инспекция по труда и качен на сайта на министерство на Здравеопазването, секция Нормативни документи да се достигне за всички работници и служители в МБАЛ Шумен АД!!!

ЗА ВСИЧКИ!!!

Радостин Павлов, общински координатор за КНСБ – Нови пазар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За още новини, харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Реклама

АВТОСЕРВИЗ "ДЕСНА" 2013 ООД гр.Нови пазар

Ремонт на ходова част и подготовка за технически преглед. Нови гърнета.
Монтаж и баланс на гуми. Смяна на масла. Полиране на фарове и спирачни дискове.

За контакти: Недялко Неделчев,
тел: 0878701532

Тук може да е твоята реклама!

Медия 60 ТИЯТ ГРАД Ви предлага уникална възможност за осъществяване на комуникация с вашите потенциални клиенти.

Как? Клик и виж!
Спестете 10% при резервация в Booking.com през нашия сайт. Тук и сега!

Booking.com

Още новини в снимки
Powered by WordPress | Theme Designed by: Verizon - Black Friday | Thanks to bargains - Black Friday, Verizon Wireless - promo code and cell phones - free