Полиция акция

Пътна полиция излиза на лов за пияни и дрогирани шофьори

От днес на територията на ОДМВР- Шумен започва специализирана полицейска операция за контрол на водачи, които управляват моторни превозни средства след употреба на алкохол, наркотични вещества или техни аналози, информира ОДМВР – Шумен.

Екипи ще извършват проверки както в градовете, така и в малките населени места. Акцията има за цел да обезпечи участниците в движението и предпоставките за настъпване на тежки пътни инциденти.

През септември месец контролните органи са установили 29 водачи, които са седнали зад волана след употреба на алкохол или наркотични вещества. Най-много са шофьорите, които са управлявали с концентрация на алкохол с над 1,2 промила- 15. Трима са били зад волана с алкохол от 0,5 до 0, 8 промила, шестима са шофирали с алкохол между 0,8 -1,2 промила. Петима са установени да управляват след употреба на наркотични вещества или техни аналози. Двама са отказали да бъдат тествани. Акцията ще продължи до 2 ноември.

В началото на месец ноември пък започва традиционната акция на полицията „Зима“, в която ще бъдат предвидени три кампании по безопасност на движението. Призоваваме водачите да спазват правилата за движение.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.