Пътна обстановка – 17 март

Пътищата в Североизточна България са мокри. Слаб сняг е валял през нощта в района на Исперих и четири машини са обработвали настилките, съобщиха от Областното пътно управление. В Търговищко снеговалеж е имало в района на Антоново. В Шуменско сняг вали в района на Никола Козлево и Изгрев. Четири машини опесъчават пътните настилки. Дъжд вали в шуменския участък на автомагистрала „Хемус“. Котленският и Ришкият проход са отворени.

Източкик: Радио Шумен

Времето:

Днес облачността ще бъде значителна, на места ще превали слаб дъжд.

Дневните температури ще бъдат от 9 до 14, на места в крайните северозападни райони до 15, 16 градуса. Минималните ще бъдат от около нула, минус 2 по високите полета и котловини на Югозападна България, до 4-5 градуса.
В петък вятърът временно ще се ориентира от север и температурите ще се понижат с няколко градуса. В Източна България ще превали дъжд, по високите места на Добруджа и Лудогорието – сняг.

През нощта в петък срещу събота вятърът ще се ориентира от юг и югозапад. Минималните температури ще са от около нула, минус 1 до 5-6 градуса. Облачността през деня в събота ще бъде средна и висока, а дневните температури от 12 до 16, 17 градуса.

През нощта срещу неделя през страната ще премине атмосферен фронт. На много места ще превали краткотраен дъжд, възможни са и отделни гръмотевици.
Облачността ще бъде променлива. Ще превалява дъжд, по високите части на планините – сняг.
Максималните температури ще са от 9 до 14 градуса.

След обед и привечер валежите ще спират, а облачността от северозапад ще се разкъсва и намалява.

В понеделник минималните температури ще са от около нула до 5 градуса, а дневните от 10 до 16.

Според предварителните прогнози, вторник и сряда следващата седмица ще бъде топло, с минимални температури от 6 до 12 градуса и дневни около и над 20 градуса.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *