четвъртък , 23 септември 2021

Противоепидемичните мерки се удължават до 13 май

Във връзка с разпространението на COVID-19 у нас здравният министър, със своя заповед, подписана на 10 април, удължава срока на въведените противоепидемични мерки на територията на Р България до 13.05.2020 г.

Със заповедта можете да се запознаете в прикачения файл.

Важно за земеделските работници

Във връзка с въведените противоепидемични мерки съгласно заповед № РД -01-143/20.03.20г. на министъра на здравеопазването има допълнения, с които се регламентира реда на преминаване през контролно-пропускателните пунктове на водачи, които превозват сезонни земеделски работници.

Водачите, които превозват работници до обработваемите селскостопански площи трябва да представят служебна бележка от работодателя, в която са описани маршрут и списък на работниците.

Лицата, които обработват собствени земеделски имоти, но са извън населеното място в което живеят, за да преминат през КПП е необходимо да представят служебна бележка издадена от кмета на съответната община или упълномощено от него лице, в която се намира обработваемият от тях имот.

Очаква се министърът на здравеопазването да издаде заповед за задължително носене на маски, като задължението да влезе в сила от полунощ.

13 са новите случаи на COVID-19, потвърдени у нас. Това стана ясно тази сутрин, по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.

За изминалото денонощие са регистрирани общо 24 положителни проби. С тях потвърдените случаи на коронавирусна инфекция в България стават 648. От тях 62-ма са излекувани и изписани от лечебни заведения, като средната им възраст е 48 г.

Пациентите с доказан COVID-19, които са под лекарско наблюдение в болнични условия, са 231. От тях 32-ма са настанени в интензивни структури.

26 са починалите пациенти с коронавирусна инфекция. Пробите на починал преди два дни пациент на 65 г. в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ са дали положителен резултат за COVID-19.

Нови положителни проби са дали още три лица, които са медицински служители. Става дума за 24-годишен санитар, който работи в зона с COVID-19 в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“; за лаборантка на 61 г. от РЗИ – Кърджали, която взима проби на заразени пациенти, и санитарка на 52 г. в МБАЛ- Кърджали, която работи в отделението по неврология. С новите положителни проби общият брой на лицата-медицински служители с доказан COVID-19 става 36.
В момента се провеждат няколко акции по тестване на медици от общински болници. Предстои да бъдат тествани и доброволци, служители на общинска полиция и други групи.

Министерство на Здравеопазването

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Avatar

РЕКЛАМА, ОНЛАЙН МАГАЗИН, ФИРМЕН САЙТ


Новото поколение продуктова реклама!


Изработка на фирмен сайт, онлайн магазин или банер реклама - ние сме вашият партньор.