Протест блокира магистралата край Шумен

Стотици протестиращи блокираха магистралата край Шумен. Движението е спряно и в двете ленти.

Хората протестират срещу цените на горивата, данъците на колите и искат вдигане на доходите и оставка на правителството.

Идеята за блокирането е дошла спонтанно, според хората на магистралата.

По-рано днес стотици жители на Шумен се събраха пред зала „Арена“ за да изразят недоволството си срещу високите цени на горивата, увеличените данъци на старите автомобили и подготвеното увеличение на задължителната застраховка “Гражданска отговорност”.

Преди да тръгнат на автошествие по централната част на града протестиращите първо затвориха за около 30 минути улица „Марица“ като се разхождаха по пешеходната пътека и възпрепятстваха преминаването на автомобилите. След това недоволните се качиха по колите си и преминаха по първоначално обявения маршрут – към пазара по ул. “Марица”, бул. “Симеон Велики” и през кръговото на пл. “България” към сградата на община Шумен.

По-късно част от протестиращите се отправиха към магистрала „Хемус“ и затвориха движението там. “Аз като организатор бях организирал протеста до сградата на общината. Оттук нататък вече всеки сам си отговаря”, заяви създателя на събитието в социалните мрежи Ивелин Стефанов. По думите му, с масовото си участие в протеста днес шуменци са показали отношение към случващото се в страната.

Източник: dariknews.bg, Радио Шумен
Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *