Протестът на медиците се отлага, сядат на масата за преговори

Готвеният за утре протест на медиците в МБАЛ – Шумен се отлага засега, а представители на синдикатите ще продължат преговори с ръководството на лечебното заведение за постигане на по-високи заплати. Това стана ясно на пресконференция на КНСБ, КТ “Подкрепа”, на която присъстваха и управителят на шуменската болница д-р Атанас Атанасов и зам.-кметът по здравеопазването д-р Светлана Марков.

Медиците в МБАЛ – Шумен излизат на протест

През януари е подписан анекс към колективния трудов договор на медиците, който трябва да изтече през април. Тогава вече трябва да бъде подписан и новият договор с Националната здравноосигурителна каса и да има яснота за финансирането на лечебното заведение. Междувременно обаче е започнало индивидуално договаряне за заплати с някой от лекарите, което е предизвикало и недоволството на съсловието.

Д-р Атанасов заяви, че е запознат с исканията и покани представителите на синдикатите на среща, на която да потърсят оптимален вариант за удовлетворяването им.

Утре в 13 часа синдикалистите ще се срещнат с медиците в двора на МБАЛ – Шумен, а след това ще седнат на масата за преговори.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *