Протести срещу климатичните промени

Около 100 държави се включиха в масови демонстрации

Около 100 държави се включиха в масови демонстрации срещу климатичните промени. В протеста в Париж участваха около 18 000 души. В Сан Франциско демонстрантите бяха над 30 000. Всички протестиращи настояват за незабавни действия на политиците за овладяване на климатичните промени.

Недоволни от бездействието на политиците в борбата с климатичните промени. Протести имаше на различни места по света – от Банкок до Сан Франциско и от Париж до Сидни.

Защо има протести в толкова много държави ли? За да осъзнаят правителствата, че сме изправени пред климатична криза.

Искането на протестиращите е да се ускори прехода към възобновяема енергия, а хората от най-уязвимите от климатичните промени райони да бъдат защитени.

Мей Був, изпълнителен директор на организацията “350.org”: Това е послание към целия свят за “пробуждане”, за глобална мобилизация на всички, които сме избрали да ни управляват.

Протестът в Париж се прерасна в подкрепа на Никола Юло, министърът на екологията, който преди няколко дни подаде оставка.

Преди години и половина гласувах за Макрон, защото Никола Юло беше в екипа му. Но оставката му носи голямо послание.

Бившият телевизионен водещ и зелен активист, беше включен в правителството, за да поддържа екологичния имидж, който Франция си спечели с Парижкото споразумение. Юло напусна заради несъгласие с политиката на Макрон за намаляването на зависимостта от ядрената енергия и забрана на хербицида глифозат.

∗ ∗ ∗

Източник: inews.bg
Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *