Прокуратурата се самосезира за весел чай в училищни лавки

Прокуратурата започва проверки в училищните лавки в цялата страна за вредни и опасни храни и напитки, предлагани на децата.

Върховна административна прокуратура се самосезира за консумирани от ученици напитки и храни, съдържащи опасни за здравето съставки или химически замърсители от околната среда, субстанции с неопределено съдържание, съдържащи психотропни вещества, като т.н. „весел чай“ и други подобни продукти, алкохолни напитки, цигари, наргилета и тютюневи изделия, разпространението, на които се осъществява чрез търговски обекти, разположени в самите или близо до учебните заведения или от нелегални търговци, действащи в близост до училищата.

ВАП е възложила на Българска агенция по безопасност на храните, Комисията за защита на потребителите и Главна дирекция „Национална полиция“ извършването на съвместни проверки на територията на цялата страна. Целта е да се пресече предлагането на опасни за здравето храни и напитки, като бъдат установени и санкционирани нарушителите, съобщиха от държавното обвинение.

Източник: Асоциация “Активни потребители”
Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *