Продължават услугата личен асистент и домашен помощник в Нови пазар

Ще продължим да предоставяме услугата личен асистент и домашен помощник за хора с увреждания и лица над 65 г. с ограничения или в невъзможност за самообслужване, съобщи , зам.-кметът на Община Нови пазар Христина Йорданова. Тя посочи, че са осигурени средства за устойчивост по проекта „Независим живот“ в община Нови пазар.

Отпуснати са допълнително 108 000 лв., с които ще продължи работата на 47 лични асистенти и 12 домашни помощници. По думите на зам.-кметът близо 100 лица ползват услугите в домашна среда.

Този проект стартира преди близо 2 години и бе създаден център за почасови грижи, в който се предоставяха здравни и социални грижи, припомни Христина Йорданова. Към центъра бяха назначени лични асистенти и домашни помощници, които предоставяха грижи по домовете.Получихме писмо от Министерството на труда и социалната политика, с което ни информират, че с министерско постановление се предвижда осигуряване на средства за подпомагане на тази устойчивост, каза зам.-кметът. Христина Йорданова посочи, че е сключено споразумение между Община Нови пазар и Агенцията за социално подпомагане, с което услугите личен асистент и домашен помощни ще продължат да се предоставят до края на годината.

Тя съобщи, че се планират средства за тези услуги и за следващата календарна година.

Източник: dariknews.bg
Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *