нови кътове за отдих

Преселка, Стан, Мировци, Памукчии, Правенци и Ст. Михайловски с нови кътове за отдих

За това съобщи кметът г-н Георгиев, в официалната си фейсбук страница:

През 2020 година Община Нови пазар кандидатства към ПУДООС по Националната кампания „Чиста околна среда 2021 г.“ с проектни предложения за създаване на кътове за отдих в малките населени места.

През месец март 2021 година бяха одобрени и шестте проекта, които получиха финансиране в рамките на националната кампания „Чиста околна среда 2021 г.“.

За целта бяха извършени дейности като: почистване, подравняване и валиране с цел затревяване, поставяне на кошчета, пейки, беседки, улични соларни лампи и др. в малките населени места.

С решение на оценителната комисия всички шест проекта бяха одобрени, като стойността на всеки един проект е около 10 000 лв., а общата сума възлиза на 59714 лева. Проектите се реализираха в селата Преселка, Стан, Мировци, Памукчии, Правенци и Стоян Михайловски.

Жителите на тези населени места вече имат прекрасни места за отдих и срещи, с което се надяваме, че сме допринесли за техния по-пълноценен и социален живот.

На финала са и ремонтните дейности на кметствата в тези села. Извършиха се частични и пълни ремонти на покриви, шпакловка и боядисване на коридори и помещения, подмяна на ПВС дограма, ремонти на ВиК инсталации, закупени и монтиране на нови климатици, на част от кметствата бяха подмени врати и оборудване за канцелариите.”

А какви са реакциите и коментарите на кметовете на тези села, вижте във видеото на ТВ програма „Часът на Нови пазар“, след 12 минута.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.