Президентът определи дата за изборите и Огнян Герджиков за служебен премиер

Държавният глава подписа указ за произвеждането на парламентарни избори на 26 март 2017 г. Със свой указ президентът Румен Радев разпуска 43-ото Народно събрание на 27 януари 2017 г. С друг свой указ президентът назначава Огнян Стефанов Герджиков за служебен министър-председател на Република България.

Публични и обществени фигури влязоха в ранния следобед в сградата на президентството. Очакванията към президента Румен Радев да назначи служебното правителство са големи.

Поводът за посещенията при президента Радев не е обявен. Дали на “Дондуков”2 са били проведени консултации за евентуални бъдещи служебни министри, засега остава в сферата на предположенията. Допуска се, че влезлите при президента са част от състава на бъдещия служебен кабинет.

В ранния следобед при Румен Радев влезе финансистът Кирил Ананиев, чието име се спряга за евентуален финансов министър в служебното правителство.

Пристигна също актьорът Рашко Младенов, за когото се допуска, че ще е бъдещ културен министър, както и българският посланик в Берлин Ради Найденов. Допусканията са, че Найденов ще бъде министър на външните работи.

Малко по-късно в сградата на “Дондуков”2 влязоха бившият шеф на НОИ и бивш заместник-социален министър Гълъб Донев. Допуска се, че той ще бъде бъдещият социален министър.

Сред хората, които видяхме да влизат беше също Пламен Узунов – бивш директор на полицията в Пловдив по времето на Цветлин Йовчев.

Илко Семерджиев се предполага, че ще е министър на здравеопазването. Той е бил здравен министър в кабинета на Иван Костов.

Христо Бозуков се предполага, че ще е министър на земеделието. Той е бивш директор на Сеслкостопанската академия.

Източник: БНТ

Facebook коментари



Твоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *