Румен Радев: “Намесата на Турция в нашите избори е абсолютно недопустима”

Намесата на Турция в нашите избори е факт и тази намеса е абсолютно недопустима.Това каза в интервю за БНТ президентът Румен Радев. Според него България трябва да развива силни добросъседски отношения с Турция, предаде БГНЕС.

“България е суверенна държава, член на ЕС и никой няма право да нарушава международните закони, международното право и правилата на ЕС. Искам да призова за повече спокойствие и да не се ескалират емоциите покрай тази намеса. Българските институции и компетентните служби работят активно за пресичане на всеки опит за намеса в нашия изборен процес и в нашите вътрешни дела”, каза Радев и добави, че те се ползват с неговата безусловна подкрепа.

Как поставяме ние този въпрос пред ЕС – още на 9 март поставих този въпрос в Брюксел. Вчера проведох среща с посланици, където поставих въпроса. Ние очакваме по-бързо решение от ЕС за гарантиране сигурността на всяка една държава. Искам да подчертая, че бългжарските мюсюлмани са наши сънародници и трябва всички да работят за тях и да бъдат приобщавани към нашето общество- не капсулирани и хвърлени на проповедници, внесени от вън, каза Радев

Санкциите срещу Русия водят до разединяване на Европа. Те трябва да бъдат решавани на политическо ниво, а в Брюксел не видях такова. България трябва да има единна външна политика, а не политики на различните институции, подчерта Радев.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *