Предстои благоустрояване на центъра в Нови пазар (видео)

През следващата година ще се наблегне на благоустрояването на центъра на Нови пазар. Това каза за Телевизия „Шумен” кметът Ивайло Камаджиев.

Започналото саниране на обществени и жилищни сгради в Нови пазар ще промени облика на града, но наред с това общинската администрация планира да осигури финансиране и за благоустрояването на централната градска част.

Общината подготвя проект по „Красива България”, част от който ще бъде реставрацията на символа на града – Часовниковата кула.

„Към нея има една градинка, която също ще бъде направена. Градинката на старата баня, която е в близост до града, и която в момента е изоставена, искаме да я направим като едно място, където майките с колички да могат да отпочиват. Пред Общината имаме готовност да изградим нов фонтан, който наистина да бъде по-красив от този”, каза кметът на Нови пазар Ивайло Камаджиев.

Със средства по Оперативна програма „Развитие на селските райони” предстои да бъдат рехабилитирани изцяло осем улици в Нови пазар. Вторият одобрен проект на Общината е за подмяна на водопроводите в три села.

През септември беше подписан и договора за обновяване на спортната инфраструктура и ново оборудване на кабинетите в Средно училище „Васил Левски” в града, като осигуреното финансиране е в размер на 1 100 000 лева.

Източник: tvshumen.bg
Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *