Пребиха възрастни хора за 20 лева

Пребиха възрастни хора за 20 лева

92-годишна жена и 61-годишен мъж от шуменското село Велино са били жестоко пребити тази нощ. Побоят е бил нанесен от трима мъже, които са влезли в къщата им с цел грабеж, но са намерили само 20 лева. Само за няколко часа извършителите били издирени и арестувани. Това съобщиха директорът на Областната дирекция на МВР в Шумен ст. комисар Ялчън Расим и окръжният прокурор Маргарита Георгиева.

Изяснено било, че в жилището на 92-годишната жена от Велино са влезли непознати, като единият от тях отправил заплахи с нож към 61-годишен мъж, който живеел на адреса. Нанесен му е побой. Влезли и в друга стая, в която спяла възрастната жена, ударили я няколко пъти в областта на лицето. От 92-годишната и 61-годишния мъж, който полагал грижи за нея, поискали да им бъдат дадени всичките пари, с които разполагат. В къщата, в която жената живее при тежки битови условия, „апашите“ намерили 20 лева. Взели парите, напуснали имота и поели в неизвестна посока.

Установено било, че побойниците са пристигнали с такси във Велино и са се прибрали също с такси в Шумен. Открит е таксиметровият шофьор, който е дал показания.
Извършителите са арестувани след бързи оперативно-издервателни мероприятия.

Това са 27-годишен мъж от Нови пазар, 23-годишният му брат, 20-годишен с постоянен адрес в областния град и 44-годишен, също от Шумен. Единият по-късно бил освободен, след като станало ясно, че не е участвал в нападението. Всички са рецидивисти с много присъди, информират от Радио Шумен.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *