Право на отговор

Право на отговор: Не съм осъждан и не съм атакувал полицейското управление в Нови пазар

Само преди няколко часа, публикувахме бюлетин на ОДМВР – Шумен със заглавие “Криминално проявен атакува полицейското управление в Нови пазар

Само преди час, той, криминално проявения и осъждан, според бюлетина на полицията, поиска право на отговор.

Следвайки и спазвайки етичния и морален кодекс на журналистиката, ви представяме фактите, поднесени от двете страни.

ОДМВР – Шумен: Досъдебно производство за отправяне на закани и заплахи към длъжностно лице е образувано в РУ- Нови пазар.

Около 09:30 часа на 12 ноември в полицейското управление в града влязъл 29-годишен криминално проявен местен жител.
Отправил закани са саморазправа към полицейски служител, след което напуснал районното управление. При излизане нанесъл удар с юмрук по стената от външната страна на сградата, близо до входната врата, и увредил мазилка с изолация.
Работата по образуваното досъдебно производство за престъпление по чл. 144 ал. 2 от НК продължава, информират от ОДМВР – Шумен.

Както виждате в бюлетина не се посочват имената на криминално проявения. Няма да го направим и ние, но той има право на отговор.

Ето го и него:

Аз съм 29 годишен мъж от Нови пазар, който си изкарва хляба с честен труд. Спортист съм и дори съм носил медали за клуба и града си. Не съм криминално проявен, и нямам такива прояви. Не съм подвеждан под съдебна отговорност. Не съм осъждан. В полицията бях поради лични причини, по собствено желание и мотив, за да помогна на мой роднина.

В РПУ Нови пазар не само че не получих разбиране, а бях предизвикан да проявя агресия, с цел да бъда злепоставен. Така и стана! В силна емоционална и психическа възбуда, от арогантното държане на служителите, нанесох удар на стената и повредих мазилката на полицейското управление.

Съжалявам за стореното, но когато те подпалят жив, когато ти опетнят името, и когато те жигосат без причина, ставаме импулсни и първични.

Съжалявам, че повредих мазилката на полицията, но те дадоха всичко от себе си за да ме предизвикат, а после да ме обвинят и образуват срещу мен съдебно производство. Категорично заявявам, че не съм обиждал, предизвиквал или заплашвал служебни лица.

Във връзка с петното, което ми лепнаха, че съм криминално проявен, предоставям свидетелство за съдимост, издадено днес, 16.11.2021 година.

Свидетелство за съдимост

Сгреших, когато си изпуснах нервите, ще си платя, но кой ще изчисти петното, което ми лепнаха от полицията в Нови пазар?

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.