По-високи заплати за медицинските работници в Каспичан и Велики Преслав

По-високи заплати за медицинските специалисти в Каспичан и Велики Преслав. Увеличение на възнагражденията са очаква и за работещите в шуменската болница. В най-скоро време ще бъде подписан и общинският договор в системата на образованието в Каспичан.

С по-високи възнаграждения вече са медицинските специалисти в яслената група в Каспичан. Основната заплата на персонала достигна 850 лева.
„До скоро беше утопия, като че ли, да стигнем до такива нива на възнаграждение, но можем само да благодарим на Общината за разбирането и добрия диалог. Така че, там се постигна за работещите в яслената група”, каза Радостин Павлов от КНСБ-Шумен.

900 лева вече получават медицинските специалисти в яслата във Велики Преслав. Там размерът на възнагражденията покрива споразумението в отрасловия договор в системата на здравеопазването.
„По този начин се развиват услугите, по този начин се задържат специалистите и може би е много ценно за самата община”, подчерта синдикалният експерт.

В момента текат преговори за увеличение на заплатите за работещите в шуменската болница, както и за тези в Центъра за настаняване от семеен тип.
„Тече интензивен процес на договаряне и диалог. Ние сме изключително удовлетворени на места от него, защото се постигат, както казахме добри резултати на места и се надяваме по същия начин да продължават и на другите места”, посочи Павлов.

От КНСБ изказват благодарност за добрия диалог с общините.

Източник: tvshumen

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *