Последно напомняне за зимните гуми от Пътна полиция

От Пътна полиция напомнят на водачите, че от 15 ноември до 1 март автомобилите трябва да бъдат оборудвани с гуми, предназначени за зимни условия с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 мм.

В хода на специализираната операция „Зима“, която се провежда на територията на областта, полицаите ще извършват проверка и на гумите на моторните превозни средства, като глобата при нарушение е 50 лв.

За безопасно движение при зимни условия важна е техническата изправност на автомобилите. При констатирано такова нарушение следва временно спиране на превозното средство до отстраняване на неизправността.

Глоба от 150 лв. предвижда законът, ако стъклочистачките не работят.

За неизправни светлини се налага санкция в размер от 20 до 150 лв.

Задължително е оборудването на моторното превозно средство с аптечка, пожарогасител, обезопасителен триъгълник и светлоотразителна жилетка, като при констатирано нарушение на това изискване глобата е до 20 лв.

Водачите трябва да знаят, че когато са извън превозното средство, спряно в обхвата на пътното платно заради повреда, трябва да сложат светлоотразителна жилетка. За неизпълнение на това задължение е предвидена глоба до 20 лв.

Засиленият контрол върху товарните автомобили и автобусите на територията на област Шумен продължава

Екипи на „Пътна полиция“ продължават проверките над автомобилите за наличие на винетен стикер и заплатена винетна такси. За времето от 4 до 14 ноември на територията на областта са съставени 21 акта за установени административни нарушения на водачи, за това че са управлявали автомобил без заплатена винетна такса. Седем глоби с фиш са съставени на водачи, които са имали винетен стикер, но той не е бил залепен.

От движение до момента е спрян един автомобил заради незаплатена винетна такса.

По време на проверките са установени и двама водачи, които са управлявали след употреба на алкохол с концентрация до 1, 2 промила.

Едно превозно средство е с прекратена регистрация след като било установено, че водачът управлява след употреба на алкохол. Временно спрян от движение е друг автомобил, управляван от водач в нетрезво състояние, който не е собственик.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *