| посещения | | Питай кмета тук - коментара | Мобилна версия

Последната битка за Добруджа (видео)

Повече от 3 часа продължи последното обществено обсъждане на доклада за оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС), на инвестиционното намерение за добив на газ.

Обсъждането се проведе в препълнената зала на община Генерал Тошево. Събитието бе предшествано от мащабен протест, организиран от „Асоциацията на българските зърнопроизводители“.

Протестиращите изпълниха залата на общината с плакати „Добруджа не се продава” и на няколко пъти с бурни възгласи прекъсваха представянето на инвестиционното предложение.


Основните тревоги на хората бяха свързани с невярна информация за това че земята и водата няма да бъдат замърсени. Освен това част от присъстващите обвиниха фирмата инвеститор в заобикаляне на закона за много от получените разрешителни.

В крайна сметка присъстващите и днес бяха единодушни, че не приемат доклада за ОВОС. В края на срещата, след като представителите на „Русгеоком” вече бяха напуснали залата, от инициативния комитет заявиха, че настояват до 3 ноември фирмата да оттегли инвестиционното си предложение.

Източник: dobrudjabg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За още новини, харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Реклама

Тук може да е твоята реклама!

Медия 60 ТИЯТ ГРАД Ви предлага уникална възможност за осъществяване на комуникация с вашите потенциални клиенти.

Как? Клик и виж!
Спестете 10% при резервация в Booking.com през нашия сайт. Тук и сега!

Booking.com

Още новини в снимки
Powered by WordPress | Theme Designed by: here | Thanks to bargains - Black Friday, t-mobile - promo code and T-Mobile - Black Friday 2016