Поредна булка менте от Нови пазар завлече германец с 16 880 евро

Жена на близо 40 години от град Нови пазар заблуди кандидат-жених от Германия и го излъга 31 пъти да й преведе пари, информира infoshumen.

Така за три месеца З.Й. успяла да измъкне от влюбения мъж 16 880 евро, равняващи се на 33 014 лева. За измамата булката-менте получава присъда 4 години след извършване на деянието. Районният съд в град Нови пазар е наложил на измамницата условна присъда от 1 г. и половина затвор при 3-годишен изпитателен срок. Тя дължи и над 2 700 лв. деловодни разноски. Наказанието подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Шумен.

Жената действала в съучастие с две неустановени по делото лица, като успешно поддържала заблудата у турския гражданин К.Е. по телефона, чрез изпратени SMS-и и с разговори чрез Интернет. През цялото време се представяла с друго име, подменила всичко от възрастта и семейното си положение до физическото си състояние, като се представяла за млада, стройна и дългокоса.

Заблудата траяла от декември 2014 г. до февруари 2015 г. Булката-менте лъгала за пари мераклията, като му казвала, че живее на квартира и не може да я плаща, подвела го, че ще отиде при него в Германия, но има глоби, които трябва да заплати. После го накарала да й изпрати пари за паспорт. Измислила, че майка й има данъчни задължения, които трябва да бъдат погасени, за да продължи пътуването си с автобус към жениха. Така му причинила имотната вреда в големи размери.

Съдът отнема в полза на държавата мобилен телефон и лаптоп, послужили за престъплението. Веществените доказателства – документи за парични преводи, остават по делото.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *