Полиция

Поредната акция на полицията в Нови пазар: двама задържани с наркотици и един с фалшиви номера

Около 18:10 часа вчера на ул. „Плиска“ за проверка бил спрян водач на лек автомобил „Волво“ с шуменска регистрация. Зад волана бил местният жител М.М./24г./ Тестван е с дръг тест за управление под въздействие на наркотични вещества, който отчел наличие на амфетамин и метамфетамин. Водачът отказал да даде кръвна проба за анализ. При последвала проверка в него и автомобила са намерени около 2 гр бяло твърдо вещество. Последвало претърсване в жилището, което обитава. Там униформените от Нови пазар намерили още един грам от същото вещество, което по данни на М.М. е наркотичното вещество амфетамин. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар за управление след употреба на наркотични вещества или техни аналози. Започнати са досъдебни производства за извършени престъпления по чл. 343 „Б“ ал. 3 от НК и 354 А ал. 3 от НК.

Досъдебно производство за държане на наркотични вещества е започнато в РУ- Нови пазар. Около 11:40 часа вчера на ул.“Дунав“ в града била извършена полицейска проверка на 17-годишен местен жител. В него е намерено пликче с около 3 гр суха листна тревна маса. Уведомен е дежурен прокурор от РП- Нови пазар. Веществото, което по данни на 17-годишния е марихуана, е иззето и предстои да бъде лабораторно изследвано. За престъпление по чл. 354 А ал. 3 от НК е образувано досъдебно производство.

Досъдебно производство е започнато срещу 29-годишен мъж, който представил автомобил за регистрация в сектор „Пътна полиция“ към ОДМВР- Шумен с неистински регистрационни табели. Вчера А.А./29г./ от село Пет могили представил в халето за регистрация на моторни превозни средства лек автомобил Форд „Галакси“ за първа регистрация. Служителите в сектора установили, че транзитните номера на автомобила били неистински. Станало ясно, че водачът загубил единия от надлежно издадените транзитни номера Не го обявил за изгубен какъвто е редът, а си поръчал нови два номера- ръчно изработени фалшиви. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *