Избори

Полицята пое охраната на СИК

Към 18:30 часа на 26.10.2019г. е поета охраната на СИК на територията на област Шумен. Секциите ще бъдат предадени утре сутринта на секционните комисии преди началото на изборния ден. Над 400 служители са включени в охраната на помещенията на СИК, охраната на изборните материали, на обществения ред и сигурността преди и по време на изборния ден.

Полицейските служители ще извършват охрана извън секциите. Ще вземат отношение при поискване от председателя на секционната комисия при констатиране на нередности и нарушения на обществения ред и в помещенията за гласуване.

До момента от ОДМВР- Шумен са издадени 40 удостоверения на български граждани, с които могат да упражнят правото си на вот в изборния ден. Удостоверенията се издават при изгубен, откраднат, повреден или унищожен документ за самоличност.

На телефон 02 /982 22 32 и на e-mail izbor@mvr.bg се приемат сигнали от граждани, свързани с нарушения на изборния процес при подготовката и произвеждането на изборите за кметове и общински съветници.

Съобщенията трябва да са съотносими към дейността на МВР – свързани с нарушения, които могат да възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес .

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *