Полицията с грижа към децата ни на 16 септември

ОДМВР – Шумен ще се погрижи за сигурността на учениците и техните родители на старта на новата учебна година.

На 16 септември униформени и цивилни полицейски служители ще следят за недопускане на нарушения на обществения ред в района на учебните заведения. Извършват се охранителни обследвания в детските градини и училищата.

Там, където има пропуски ще се предприемат мерки за отстраняването им. Както през първия учебен ден, така и през цялата учебна година в ОДМВР-Шумен е създадена рганизация за недопускане на продажба на алкохол и тютюневи изделия на ученици от търговските обекти в близост до учебни заведения.

Контролът и наблюдението с цел недопускане на разпространението на наркотични вещества край училищата ще бъде завишен. Проведени са срещи с училищните ръководства, планирани обучителни занятия с децата за запознаване с правилата за движение по пътищата.

Бъдете ученолюбиви, любопитни, знаещи и можещи, мили деца, които прекрачвате училищния праг за първи път, пожела директорът на ОДМВР – Шумен ст. комисар Ялчън Расим. Нека новата учебна година бъде успешна и спокойна за всички ученици и техните учители.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *