| посещения | | Питай кмета | Контакти | За реклама | Архив | Мобилна версия

Полицията стартира операция за контрол над товарните автомобили и автобусите

Полицейска операция за контрол над товарните автомобили и автобусите започва от днес/14 май/ на територията на ОДМВР- Шумен. Операцията е по линия на TISPOL и ще продължи до 20 май на територията на всички държави- членки на ЕС.

Засилените проверки над товарните автомобили и автобусите ще бъдат извършени с цел пътните инциденти да намалеят. При възникване на тежко произшествие с участието на товарни автомобили, последиците и броят на загиналите и ранените е значително по-голям в сравнение с другите тежки ПТП. Неспазването времето за почивка от водачите, превишенията на скоростта, употребата на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари и претоварване на автомобили са сред най-честите причини за инцидентите с участие на товарни автомобили.

По време на операцията на територията на област Шумен е създадена организация за работа на съвместни екипи на „Пътна полиция“ и Регионална дирекция “Автомобилна администрация”- Шумен.

По време на проверките ще се осъществява контрол за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилистите, както и заплатена ли е необходимата винетна такса за ползване за определен срок на пътищата от републиканската пътна мрежа, имат ли водачите неплатени глоби и невръчени електронни фишове. Ще се проверява дали водачите са правоспособни, дали не са употребили алкохол преди да седнат зад волана и управляват ли технически изправни превозни средства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За още новини, харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Реклама

АВТОСЕРВИЗ "ДЕСНА" 2013 ООД гр.Нови пазар

Ремонт на ходова част и подготовка за технически преглед. Нови гърнета.
Монтаж и баланс на гуми. Смяна на масла. Полиране на фарове и спирачни дискове.

За контакти: Недялко Неделчев,
тел: 0878701532

Тук може да е твоята реклама!

Медия 60 ТИЯТ ГРАД Ви предлага уникална възможност за осъществяване на комуникация с вашите потенциални клиенти.

Как? Клик и виж!
Спестете 10% при резервация в Booking.com през нашия сайт. Тук и сега!

Booking.com

Още новини в снимки
Powered by WordPress | Theme Designed by: http://www.bestincellphones.com | Thanks to promo codes - Verizon, sprint - coupons and Sprint - Black Friday