Полиция

Полицията стартира операция за контрол над товарните автомобили и автобусите

Полицейска операция за контрол над товарните автомобили и автобусите започва от днес/14 май/ на територията на ОДМВР- Шумен. Операцията е по линия на TISPOL и ще продължи до 20 май на територията на всички държави- членки на ЕС.

Засилените проверки над товарните автомобили и автобусите ще бъдат извършени с цел пътните инциденти да намалеят. При възникване на тежко произшествие с участието на товарни автомобили, последиците и броят на загиналите и ранените е значително по-голям в сравнение с другите тежки ПТП. Неспазването времето за почивка от водачите, превишенията на скоростта, употребата на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари и претоварване на автомобили са сред най-честите причини за инцидентите с участие на товарни автомобили.

По време на операцията на територията на област Шумен е създадена организация за работа на съвместни екипи на „Пътна полиция“ и Регионална дирекция “Автомобилна администрация”- Шумен.

По време на проверките ще се осъществява контрол за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилистите, както и заплатена ли е необходимата винетна такса за ползване за определен срок на пътищата от републиканската пътна мрежа, имат ли водачите неплатени глоби и невръчени електронни фишове. Ще се проверява дали водачите са правоспособни, дали не са употребили алкохол преди да седнат зад волана и управляват ли технически изправни превозни средства.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *