Полицията при децата: „На пътя животът е с предимство“

ОДМВР- Шумен отбелязва Националния ден на безопасността на движението по пътищата с различни инициативи. Всички са под мотото „На пътя животът е с предимство“. Акцент тази година са четири теми, свързани с безопасността на движението по пътищата- опасностите от използване на мобилен телефон при шофиране, скоростта, важността от поставяне на обезопасителен колан, безопасността в градски условия, най-вече на пешеходците.

Тематични беседи свързани с безопасността на децата се проведоха в детска градина „Слънце“ и ДГ „Дружба“ в Шумен.

В ДГ “Слънце“ пътните полицаи Йордан Жеков и Синан Хюсеин припомниха на децата основните правила при управление на велосипеди и тротинетки. Въпреки че децата показаха много добри знания, полицаите не пропуснаха да им дадат ценни съвети за безопасността им. Напомниха им да се возят винаги на задната седалка на автомобилите на столче и задължително с предпазен колан.

Открит урок по правилно и безопасно пресичане се проведе в ДГ “Дружба“. Инсп. Мирослав Миронов и инсп. Румен Стоянов от сектор „Пътна полиция“ изнесоха беседа, в която се включиха децата от четирите групи на градината. Малчуганите не изпитаха затруднение при решаване на поставени задачи при пресичане на регулирани и нерегулирани кръстовища.

Пътни полицаи от областната дирекция ще раздават флаери, предоставени от Областна администрация – Шумен.

Специализирани полицейски операции по пътна безопасност ще се проведат днес на територията на РУ- Нови пазар.

От днес инсп. Ирина Панова от Детска педагогическа стая към РУ- Шумен започва обучение с възпитаници на клуб „Млад полицай“ към Детска работилница по изкуство към РБ „Стилиян Чилингиров“. Заниманията ще продължат до края на седмицата.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Avatar

РЕКЛАМА, ОНЛАЙН МАГАЗИН, ТВОЯ РЕКЛАМНА СТРАНИЦА


Новото поколение продуктова реклама!


Изработка на рекламна страница, онлайн магазин или банер реклама - ние сме вашият партньор.