| посещения | | Питай кмета | Контакти | За реклама | Архив | Мобилна версия

Полицията отново предупреждава: Не давайте пари на непознати!

Над 15 са получените сигнали от граждани в оперативната дежурна част на ОДМВР- Шумен, които съобщават, че ги атакуват по телефона.

Измамниците са взели на прицел телефонните номера на жители на Шумен и Нови пазар.

Схемата е добре позната в последно време- искане на съдействие от мним полицай за специализирана акция за залавяне на измамници. На стационарен телефон звъни непознат, който се представя за инспектор Димитър Попов от Криминална полиция и обяснява по телефона, че този телефонът на който звънят е намерен в списък на задържана група измамници. Тъй като един от тях все още е на свобода е твърде вероятно да се опитат да ги мямят по телефона. „Полицаите“ съветват хората да бъдат много внимателни. По време на разговора „полицаите“ дават като гаранция, че говорят с хора на реда несъществуващ номер 9112.

Следва второ обаждане от непознат. Той съобщава, че наш близък е за пострадал в инцидент, за лечението му е необходима голяма сума- между 10 и 15 000 лева. Следват заплахи, ако парите не бъдат предоставени. Измамниците казват на хората, че ще отидат до домовете им и че ще им се случи най-лошото.

Следва трето обаждане, в което „полицаят “ казва, че е засечено обаждането и моли за съдействие за залавяне на телефонните измамници. Инструкциите са да се съберат всички налични пари и ценности и да се оставят пред вход на жилище, да се хвърлят през тераса или прозорец, за да могат „полицаите“ да заловят измамниците в момента, в който вземат парите.

Призоваваме хората да не дават по никакъв повод пари на непознати, да не оставят пред вратите си и да не изхвърлят парични средства през терасите, колкото и убедително да им звучат хората на отсрещната страна на телефона. Припомняме, че няма практика в която полицията да иска пари от хората за съдействие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За още новини, харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Реклама

АВТОСЕРВИЗ "ДЕСНА" 2013 ООД гр.Нови пазар

Ремонт на ходова част и подготовка за технически преглед. Нови гърнета.
Монтаж и баланс на гуми. Смяна на масла. Полиране на фарове и спирачни дискове.

За контакти: Недялко Неделчев,
тел: 0878701532

Тук може да е твоята реклама!

Медия 60 ТИЯТ ГРАД Ви предлага уникална възможност за осъществяване на комуникация с вашите потенциални клиенти.

Как? Клик и виж!
Спестете 10% при резервация в Booking.com през нашия сайт. Тук и сега!

Booking.com

Още новини в снимки
Powered by WordPress | Theme Designed by: Verizon Wireless - Black Friday | Thanks to read more here, sprint - promo codes and Amazon - Black Friday