Полицията: масирана атака на “ало” измамници в шуменско

Над десет са получените сигнали в дежурната част на ОДМВР- Шумен за опити за телефонни измами през последните 30 минути.

Измамниците обясняват, че са от полицията и, че имат списък, в който фигурира тяхното име като потенциална жертва на измамници.

Във второ обаждане на отсрещната страна на линията е непознат, който се държи арогантно и отправя закани и заплахи, в случай, че не бъде предадена определена сума пари.

Следва трето обаждане, в което тези, които са се представили за полицаи обясняват, че за засекли разговора и молят хората да им съдействат да заловят измамниците. За целта им казват да предоставят парични средства пред входове на жилища или да ги хвърлят през тераси.

Молим жителите на областта по никакъв начин да не предоставят пари на непознати и по никакъв повод да не оставят ценности или парични средства в торбички пред домовете си, както и не ги пускат през терасите.

Ако получите такова обаждане веднага прекъснете разговора. Чуете ли сигнал свободно потърсете дежурен полицай чрез телефон 112 за съвет.

Припомняме, че няма практика, в която униформени служители да искат съдействие от граждани за залавяне на престъпни с условие да бъдат предоставени парични средства на непознати или да бъдат оставяни на различни места.

Ако по телефона получите обаждане от непознат, който ви отправя закани и заплахи- не изпадайте в паника и подайте сигнал на телефон 112. До момента всички хора, които са получили подобни обаждания са консултирани с дежурните полицаи и измамите са били предотвратени.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *