КАТ със засилен контрол за колани, правоспособност и застраховки

ОДМВР- Шумен започна засилени проверки за използване на предпазни колани. Операцията, организирана от TISPOL, започна и ще продължи до 19 март. Засилен ще бъде контролът за използване на обезопасителни колани от водачите и пътниците в моторните превозни средства, използване на обезопасителни каски от водачи и пътници на мотоциклети, както и проверки за използване на системи за безопасност при превозване на деца в автомобили.

Пътните полицаи ще припомнят колко е важно да използват предпазни колани, системи и каски при пътуване, които биха ги предпазили от сериозно увреждане или смърт при пътен инцидент. Използването на обезопасителни колани и каски оказва пряко въздействие на аварийността и в частност на броя на пострадалите и загиналите при тежки пътнотранспортни произшествия.

Ще се следи дали водачите са правоспособни и не управляват ли след употреба на алкохол, дали управляват технически изправни моторни превозни средства.
По време на проверките, освен за използването на обезопасителни средства от водачите на МПС и пътниците, ще се извършват проверки за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилистите.

Засилен е и контролът за нерегламентиран превоз на пътници, извършвани от лица, които не притежават лиценз за извършване на обществен превоз или удостоверение за извършване на таксиметров превоз. Проверките се извършват съвместно с Областен отдел „Автомобилна администрация” Шумен.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *